Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18)




НазваниеFinal exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18)
страница23/46
Дата28.10.2012
Размер3.11 Mb.
ТипДокументы
1   ...   19   20   21   22   23   24   25   26   ...   46



ANS: E PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: Def

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Product


44. A warehouse membership club:

a.

only sells to ultimate consumers

b.

is a type of category specialist

c.

offers a medium level of customer service

d.

tends to have more educated and more affluent customers than other retail establishments

e.

has extensive merchandise depth, which it uses to create demographic positioning



ANS: D

Warehouse clubs sell to small businesses and ultimate consumers. They maintain low inventory holding costs because they carry a limited assortment of fast-moving items.


PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: Def

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer


45. Laura buys supplies for her catering business at a retailer that stocks a limited selection of items, which are sold in bulk on a cash-and-carry basis to members only. As she browses through a huge store, she buys flour, a set of muffin pans, and a package of paper towels as well as an assortment of fresh produce. Laura is most likely shopping at a(n):

a.

off-price discount retailer

b.

factory outlet

c.

industrial supply warehouse

d.

warehouse membership club

e.

wholesale outlet



ANS: D

Warehouse clubs sell a limited selection of brand-name appliances, household items, and groceries, usually in bulk on a cash-and-carry basis to members only.


PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: App

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer | TB&E Model Product


46. Off-price retailers:

a.

are often able to take advantage of manufacturers' faulty sales forecasting

b.

very often offer a consistent assortment of merchandise

c.

seldom stock brand-name merchandise

d.

are owned by the manufacturer of the products they sell

e.

offer very deep assortments



ANS: A

Off-price retailers buy manufacturers' overruns at cost or even less.


PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: Def

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Pricing


47. A publisher of books on holiday decorating, cooking, and crafts has to find a way to dispose of its overrun and unsold end-of-season output. As a marketing consultant, you suggest the firm sell the merchandise to:

a.

mass merchandisers

b.

convenience stores

c.

department stores

d.

supermarkets

e.

off-price discount retailers



ANS: E

Off-price discount retailers purchase goods at cost or less from manufacturers' overruns, bankruptcies, irregular stock supplies, and unsold end-of-season output. The other four categories may be current customers and would not have a use for the overruns and out-of-season stock.


PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: App

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Product | TB&E Model Pricing


48. A _____ is an off-price retailer that is owned and operated by a manufacturer and carries one line of merchandise--its own.

a.

mass merchandiser

b.

factory outlet

c.

wholesale club

d.

discount store

e.

bargain basement store



ANS: B PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: Def

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Product | TB&E Model Pricing


49. Well-known manufacturers such as Nike, Liz Claiborne, and Mikasa have decided the most profitable way to dispose of out-of-season and irregular stock is to open stores and sell their own merchandise. These stores are types of:

a.

seasonal outlets

b.

mass merchandisers

c.

factory outlets

d.

discount stores

e.

bargain basements



ANS: C

A factory outlet is a type of off-price retailer that is owned and operated by a manufacturer and carries one line of merchandise--its own.


PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: App

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Product


50. Which of the following statements about restaurants is true?

a.

Restaurants are clearly a retailing establishment.

b.

There is a strong demand for many more restaurants.

c.

The demographic issue of time-poor consumers has led to a growing demand for restaurants.

d.

Because barriers to entry are low, the restaurant business appeals to many people.

e.

Restaurants are clearly a service industry.



ANS: D

According to the text, restaurants straddle the line between a retailing establishing and a service industry. Time poverty is not a demographic factor. At the moment food service companies are generally overexpanded.


PTS: 1 REF: 194 OBJ: 13-3 TYPE: Comp

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer | TB&E Model Product


51. _____ refers to shopping without visiting a store and is currently growing faster than in-store shopping because of the consumer demand for convenience.

a.

Nonstore retailing

b.

Customerization

c.

Hypershopping

d.

Niche marketing

e.

Specialty merchandising



ANS: A PTS: 1 REF: 195 OBJ: 13-4 TYPE: Def

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer


52. Which of the following statements about nonstore retailing is true?

a.

The nature of the communications between the retailer and the customer is the same in all forms of nonstore retailing.

b.

Nonstore retailing is currently growing faster than in-store retailing.

c.

More than 80 percent of all sales are made through nonstore retailing.

d.

The high growth rate for nonstore retailing is due to the growth of TV home shopping.

e.

Nonstore retailing is increasing at a rate lower than in-store retailing.



ANS: B

Nonstore retailing refers to shopping without visiting a store; convenience is playing a major role in the growth of nonstore business.


PTS: 1 REF: 195 OBJ: 13-4 TYPE: Comp

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Strategy


53. _____ is a low-profile, yet important, form of retailing in which consumers get products out of automated machines, and it accounts for $40 billion worth of sales each year in the United States.

a.

Automatic vending

b.

Party-plan selling

c.

Direct marketing

d.

A pyramid scheme

e.

Professional selling



ANS: A PTS: 1 REF: 195 OBJ: 13-4 TYPE: Def

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer | TB&E Model Product


54. Manufacturers of Pampered Chef kitchen equipment and Longaberger baskets utilize party plan selling. The sales transactions usually occur in a home setting. This form of nonstore retailing is called:

a.

direct retailing

b.

personal marketing

c.

direct-response marketing

d.

vending

e.

selling representation



ANS: A PTS: 1 REF: 195 OBJ: 13-4 TYPE: App

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Pricing


55. Chez Amie manufactures children's clothing for infants and toddlers. Its has its sales representatives set up parties at homes of mothers of preschool children so that its sales reps can demonstrate the quality and value of the Chez Amie products. Chez Amie is using:

a.

direct-response marketing

b.

vending

c.

personal marketing

d.

selling representation

e.

direct retailing



ANS: E

Direct retailing includes door-to-door selling and party plans.


PTS: 1 REF: 195 OBJ: 13-4 TYPE: App

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Customer


56. To counter decreasing sales, U.S. direct sales retailers are:

a.

exploring sales opportunities in other countries

b.

selling at workplaces in addition to the more traditional at-home sales

c.

setting up kiosks in malls in which to sell their products

d.

using direct mail and telemarketing

e.

doing all of these



ANS: E PTS: 1 REF: 196-197 OBJ: 13-4 TYPE: Comp

TOP: AACSB Reflective Thinking | TB&E Model Pricing


57. _____ refers to the techniques used to get consumers to buy from their home. Those techniques include direct mail, catalogs and mail order, telemarketing, and electronic retailing.

a.

Nonstore vending

b.

In-home retailing

c.

Franchising

d.

Direct marketing

e.

Direct retailing



ANS: D PTS: 1 REF: 196-197 OBJ: 13-4 TYPE: Def

TOP: AACSB Diversity | TB&E Model Strategy | TB&E Model Customer


58. Irina Gomez has decided to sell a sourcebook of Hispanic American suppliers to southeastern businesses in predominantly Hispanic areas. She plans to call prospective customers and try to sell to them over the phone. Gomez will be using which of the following retailing techniques?
1   ...   19   20   21   22   23   24   25   26   ...   46

Похожие:

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconFinal exam

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconFinal Exam Study Guide

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconA. P. U. S. History Study Guide for Final Exam

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconRequirements and prerequisites Course requirements will include a research paper, a final exam, and class participation. There is no prerequisite. Readings

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconRequirements and prerequisites Course requirements will include a research paper, a final exam, and class participation. There is no prerequisite. Readings

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconThis comprehensive exam was developed by the Marked resource Center. Items have been randomly selected from the Marked resource Center's Test-Item Bank and

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconDo not search for items in bold print as they are dated between june and september 2002. If your library is in the location field of these items, change the status to missing. Thank you

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconHuman physiology (chs 215)

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconParallel 5A: should I split or should I pool? Subgroups and interactions in clinical trials

Final exam pool items (Chs. 9, 11, 12, 13, 14, 15 & 17 not 18) iconEon knew it was over before it began. He sat by a pool in Kathmandu, gazing at a reflection of a buddha. The last two-thousand years, for a westerner at least

Разместите кнопку на своём сайте:
Библиотека


База данных защищена авторским правом ©lib.znate.ru 2014
обратиться к администрации
Библиотека
Главная страница